Tolken

Tolken

Als u internationale cliënten bijstaat in een rechtbank, of als er voor uw cliënt een akte dient te worden gepasseerd bij de notaris, dan is een goede tolk onmisbaar. JMS Textservice kan u altijd helpen een geschikte tolk te vinden voor uw specifieke opdracht. Zo beschikt JMS Textservice over in-house (gerechts)tolken en over een zeer uitgebreid netwerk van ervaren externe tolken. Hierdoor kunnen wij u tolken aanbieden in elke gewenste taalcombinatie.

Moet er voor uw internationale cliënt een akte gepasseerd worden bij de notaris? Of zoekt u een gekwalificeerde tolk om een belangrijke bestuursvergadering bij te wonen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gerechtstolken

JMS Textservice beschikt ook over gerechtstolken. Een gerechtstolk kan in de rechtszaal, of via een videoverbinding, simultaan tolken. Bij simultaan tolken vertaalt de tolk vrijwel gelijk mee terwijl de spreker aan het woord is. Op die manier kan uw cliënt de zitting niet alleen bijwonen, maar daar ook een actieve rol in spelen, tot en met het beantwoorden van vragen van de rechter. 

Als u internationale cliënten bijstaat in de rechtbank, is de kans groot dat daar personen bij betrokken zijn die de officiële taal van de rechtbank niet vloeiend spreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bestuurders van multinationals die om fiscale redenen in Nederland gevestigd zijn. Maar ook in strafzaken, zaken over vreemdelingenbewaring of civiele jeugdrechtzaken kan een tolk nodig zijn.

Een gerechtstolk vertaalt de gesprekken, vragen en antwoorden tussen de betrokken partijen en de rechter, waardoor een eerlijk proces voor alle partijen wordt gewaarborgd. JMS Textservice heeft drie beëdigde gerechtstolken in de combinatie Nederlands-Engels in huis. Voor gerechtstolken in andere talencombinaties doet JMS een beroep op haar uitgebreide netwerk van best-in-class tolken die hun sporen ruimschoots hebben verdiend.

Gerechtstolken spelen een essentiële rol in het rechtssysteem. Zij zorgen er namelijk voor dat de communicatie tussen partijen in de rechtszaal helder en accuraat verloopt. Het kiezen van een gerechtstolk met de juiste ervaring en expertise kan een wereld van verschil maken in de uitkomst van juridische procedures. Onze gerechtstolken beschikken over jarenlange ervaring in uiteenlopende juridische settings, waardoor ze vertrouwd zijn met de complexiteit en nuances van het rechtssysteem.

Al onze in-house gerechtstolken zijn beëdigd en volgen regelmatig bijscholingscursussen om hun kennis up-to-date te houden en de hoogste professionele standaarden te handhaven. Of het nu gaat om juridische procedures, immigratiezaken, of andere gerechtelijke aangelegenheden, het vermogen om effectief te communiceren in verschillende talen is van onschatbare waarde.

Kies voor expertise, kies voor ervaring, kies voor de gerechtstolken van JMS Textservice.

Notaristolken

Artikel 42, lid 1, van de Wet op het notarisambt: “Indien een verschijnende partij de taal van de akte niet voldoende verstaat, verschijnt mede een tolk, die zo mogelijk ook beëdigd vertaler is, die de zakelijke inhoud van de akte vertaalt.

In een wereld die door de toenemende globalisatie steeds kleiner lijkt, is de kans juist steeds groter dat de bij een notariële transactie betrokken partijen niet dezelfde taal spreken. Als er een akte gepasseerd dient te worden bij de notaris, dan moet elke partij de inhoud daarvan goed kunnen begrijpen. Indien een van de partijen het Nederlands niet of onvoldoende machtig is, dan betekent dit dat er een tolk zal moeten worden ingeschakeld. JMS Textservice levert sinds haar oprichting in 1997 notaristolken in elke gewenste talencombinatie. Bovendien beschikt JMS Textservice over drie in-house tolken, waardoor u ook voor tolkopdrachten op korte termijn bij JMS aan het juiste adres bent.

Als u een tolk nodig heeft om een akte te laten passeren bij de notaris, dan doet u er goed aan een tolk in te schakelen met de juiste ervaring en training. Notariële akten bevatten vaak complexe juridische terminologie en het is natuurlijk van belang dat de inhoud van de Nederlandstalige akte nauwkeurig wordt overgebracht in de vreemde taal. JMS beschikt over drie beëdigde (gerechts)tolken en over een uitgebreid netwerk van toptolken in vrijwel alle talen. Bent u op zoek naar een tolk Duits, Frans, Spaans of Engels? Of bent u juist op zoek naar een tolk in een niet-Europese taal, zoals het Chinees of Arabisch? Naar welke tolk u ook op zoek bent, JMS weet u altijd aan de juiste tolk te koppelen.

Vele notarissen weten hun weg naar JMS al jaren te vinden, maar wist u dat wij ook particulieren graag van dienst zijn? Dus als u op zoek bent naar een tolk om u bij te staan bij de notaris, neem dan gerust contact met ons op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan. Ook zijn wij altijd telefonisch bereikbaar om uw mogelijkheden of onze werkwijze met u door te nemen.

Congrestolken

Of u nu een internationale conferentie, een bedrijfsbijeenkomst of een academisch seminar organiseert, wij begrijpen het belang van vlekkeloze communicatie in meerdere talen. De juiste congrestolken kunnen het verschil maken tussen een doorsnee evenement en een ervaring van absolute meerwaarde. JMS Textservice beschikt over een uitgebreid netwerk van hooggekwalificeerde tolken die niet alleen meerdere talen vloeiend spreken, maar ook een diepgaande expertise hebben in verschillende vakgebieden. Met de ervaring en expertise die onze conferentietolken aan de dag leggen, zijn zij in staat om zelfs de meest complexe concepten accuraat over te brengen naar een divers, meertalig publiek. Op het gebied van technologie, geneeskunde, recht, wetenschap, financiën of welk ander domein dan ook.

Organiseert u een grootschalig congres met honderden deelnemers of zoekt u een tolk voor een belangrijke bedrijfsvergadering? Onze congrestolken weten zich moeiteloos aan te passen aan de unieke vereisten van uw bijeenkomst. Zo hebben zij ervaring als tolk bij keynote-speeches en panelgesprekken, maar zijn zij ook bedreven in het begeleiden van interactieve workshops en Q&A-sessies.

Onze congrestolken zijn bedreven in een breed scala aan talen, waardoor we aan de behoeften van elk internationaal publiek kunnen voldoen. Of u nu simultane vertalingen nodig heeft vanuit het Engels naar het Mandarijn, het Frans naar het Arabisch, of het Spaans naar het Russisch, wij hebben de juiste tolken voor de klus.

Bij JMS Textservice begrijpen we dat elk evenement uniek is en dat effectieve communicatie essentieel is voor het behalen van uw doelstellingen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw tolkbehoeften te bespreken en ontdek hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Waarom kiezen voor JMS Textservice?

  • Ervaren en deskundige tolken in alle talen
  • Flexibiliteit om aan de behoeften van elk evenement te voldoen
  • Accurate en heldere vertalingen van complexe concepten

Naast gespecialiseerde tolkdiensten bieden we ook algemene tolkservices aan voor een breed scala aan situaties.

Tolk op korte termijn

Bent u met spoed op zoek naar een tolk? Ook dan is JMS Textservice u graag van dienst. Wij staan 24/7 voor u klaar en beschikken over een uitgebreid netwerk aan ervaren tolken. Wij leveren tolkdiensten in elke gewenste taal. Op zoek naar een tolk Spaans, Frans of Duits? Arabisch, Japans of Chinees? Bij JMS Textservice bent u aan het juiste adres voor al uw tolkopdrachten. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag direct vrijblijvend een offerte aan

vrijblijvend offerte aanvragen