Tine Poppinga

Juridisch Vertaler Engels-Nederlands en Nederlands-Engels

Tine Poppinga is juridisch vertaler en vertaalt bij JMS Textservice documenten vanuit het Engels naar het Nederlands en vice versa. Ook vertaalt zij teksten vanuit het Spaans naar het Nederlands. Zij is beëdigd voor deze talen en ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv).
Bij JMS Textservice geniet Tine vooral van het persoonlijk contact op kantoor, dat zich uit door samen te werken aan projecten, te overleggen met collega’s/klanten, en ervaring te delen. Ook de mogelijkheid om een kwalitatief goed product neer te zetten, zich als vertaler te blijven ontwikkelen door middel van cursussen, en proces en product naar een hoger niveau te tillen, waardeert Tine enorm. Hier krijgt zij bij JMS Textservice alle gelegenheid toe.

Opleiding en ervaring

Tine behaalde in 1992 de titel licentiaat vertaler voor de talen Engels en Spaans aan de Universiteit van Antwerpen. Daarna heeft zij 10 jaar op de Nederlandse Antillen gewoond, waar ze haar propedeuse Rechten heeft behaald aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen en als beëdigd vertaler Engels en Spaans heeft gewerkt. Na terugkeer in Nederland heeft zij bijna 20 jaar als juridisch en financieel vertaler voor een gerenommeerd juridisch vertaalbureau gewerkt. Begin 2019 is Tine begonnen als zelfstandige en sinds december 2019 werkt zij bij JMS Textservice.

Buiten het vertalen om

Tine woont met haar man in Hilversum, de kinderen zijn allebei net uitgevlogen. In haar vrije tijd wandelt zij graag en daarnaast houdt ze van lezen en reizen.

JMS Juridisch Vertaalbureau vertalen Portret Tine 2