Statuten vertalen

STATUTEN VERTALEN? JMS TEXTSERVICE BIEDT UITKOMST

Wie internationaal opereert, zal zijn statuten moeten vertalen. Bijvoorbeeld wanneer u een vennootschap in het buitenland wilt oprichten of bij een buitenlandse bank een financiering wilt regelen. Voor officiële doeleinden is een beëdigde vertaling van de statuten vaak vereist. Het vertalen van statuten kan het beste door een juridisch vertaalbureau gebeuren. JMS Textservice beschikt over juridisch geschoolde vertalers met veel ervaring en specifieke kennis.

Statuten zijn een weergave van de regels die ten grondslag liggen aan bepaalde rechtspersonen, zoals de naamloze vennootschap, besloten vennootschap, vereniging en stichting. De statuten moeten met de oprichtingsakte ter kennisneming door derden worden ingeschreven in het handelsregister, terwijl een authentiek afschrift van deze akte van oprichting daar moet worden gedeponeerd. (art. 2:69 en 2:180 Burgerlijk Wetboek). Statuten bevatten ook veel informatie over aandeelhouders, verplichtingen aan aandeelhouders en eigenschappen van de aandelen zijn in statuten terug te vinden.

GEGARANDEERDE KWALITEIT

Onze vertalers zijn in staat statuten in een kort tijdsbestek te vertalen. Zij zijn vakinhoudelijk op de hoogte en kennen de gebruikte juridische terminologie. Ze weten als geen ander hoe ze statuten moeten vertalen op een wijze die recht doet aan de strekking van de brontekst. Iedere vertaling wordt bij JMS Textservice onderworpen aan het vier-ogen principe. Statuten die we vertalen worden derhalve altijd grondig gecontroleerd door een tweede revisor. Zo houden we de kwaliteit hoog.

STATUTEN LATEN VERTALEN, OOK BEËDIGD

Het vertalen van statuten en akten van oprichten doen we met grote regelmaat voor advocatenbureaus, notariskantoren, internationale ondernemingen en verenigingen uit de regio Noord-Holland en Zuid-Holland, maar JMS Textservice bedient klanten uit heel Nederland. Juridisch vertaalbureau JMS Textservice staat voor meer dan 25 jaar aan kwaliteit. Bij ons kunt u uw statuten zelfs beëdigd laten vertalen. Informeer vrijblijvend naar de uitgebreide mogelijkheden.

vrijblijvend offerte aanvragen