Rick Schilder

Juridisch Vertaler Nederlands-Engels

Rick Schilder is juridisch vertaler Nederlands-Engels en vertaalt en reviseert bij JMS Textservice teksten in allerlei uiteenlopende rechtsgebieden.
Op werkgebied haalt Rick voldoening uit het ontleden van lastige zinnen om daarna zo goed mogelijk de onderliggende boodschap en nuances te vertalen en over te brengen. In dat opzicht staan bij hem de kwaliteit van de vertaling en de intentie van de brontekst voorop. Wat Rick betreft is dit dan ook waarmee JMS Textservice zich als juridisch vertaalbureau onderscheidt: de ambitie én kunde om de best mogelijke vertaling te leveren voor onze klanten, ongeacht de complexiteit van de tekst.

Opleiding en ervaring

Rick behaalde in 2013 zijn Bachelor Engelse Taal & Cultuur, met een specialisatie in taalkunde en taalwetenschap. Zijn kennis past hij sinds 2015 toe als juridisch vertaler bij JMS Textservice. In 2016 voltooide hij de nascholingscursus Juridisch Vertalen bij Chris Odijk.

Buiten het vertalen om

In zijn vrije tijd speelt Rick graag een breed scala aan games en bordspellen, en slaat hij regelmatig een balletje op de tennisbaan.

JMS Juridisch Vertaalbureau vertalen Portret Rick 2