Richard Veerman

Juridisch Vertaler Engels-Nederlands en Nederlands-Engels

Richard Veerman is juridisch vertaler en vertaalt bij JMS Textservice documenten vanuit het Nederlands naar het Engels en vice versa. Ook verzorgt hij revisies in beide talen, in allerlei uiteenlopende disciplines.
Wat Richard het leukst vindt aan het werken bij JMS Textservice is de gelegenheid om te acteren op het hoogste niveau, bijvoorbeeld door te werken aan vertalingen voor de Hoge Raad. Ook de mogelijkheid om in samenspraak met klanten de juiste tone of voice voor belangrijke juridische vertalingen te vinden en bewaken is iets waar Richard veel plezier uithaalt. Dit is dan ook wat hem betreft waarmee JMS Textservice zich van andere vertaalbureaus onderscheidt: ruime ervaring op het hoogste niveau en een niet te stillen honger om steeds beter te worden.

Opleiding en ervaring

Richard behaalde in 2015 zijn Bachelor Engelse Taal- & Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is tijdens zijn studie in 2014 begonnen als zelfstandig vertaler. Na twee jaar ervaring opgedaan te hebben, sloot hij zich in januari 2016 aan bij juridisch vertaalbureau JMS Textservice. Richard houdt zijn kennis onder meer op peil door cursussen en trainingen te volgen, waaronder de module “Introduction to American Law” van de University of Pennsylvania.

Buiten het vertalen om

Richard woont met zijn vriendin, en hun hond Jip, in de Amsterdamse Jordaan. In zijn vrije tijd verdiept hij zich in Amerikaanse literatuur en geschiedenis. Richard wordt geïnspireerd door muziek en (moderne) kunst en springt daarnaast graag op zijn skateboard.

JMS Juridisch Vertaalbureau vertalen Portret Richard 2