Mark Deen

Juridisch Vertaler Nederlands-Engels

Mark Deen werkt sinds 2018 als juridisch vertaler Nederlands-Engels bij JMS Textservice. Hij vertaalt en reviseert teksten in diverse rechtsgebieden, waaronder contractrecht, arbeidsrecht en procesrecht.

Mark werkt graag bij JMS Textservice omdat het een plaats is van constante persoonlijke groei. “Bij JMS worden we elke dag uitgedaagd om onze persoonlijke plafonds te doorbreken. Die groei wordt mogelijk gemaakt door de input die we krijgen uit samenwerking en de trainingen waar we toegang toe hebben. Vertalen is een zeer uitdagend vak, aangezien je niet alleen vertaalt tussen talen, maar ook tussen culturen en verschillende rechtsstelsels.” Mark haalt voldoening uit het vinden van creatieve oplossingen voor de vertaaluitdagingen waar hij dagelijks mee wordt geconfronteerd.

Opleiding en ervaring

In 2021 behaalde Mark zijn Bachelor Engelse Taal & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2022 rondt hij de specialisatiecursus Juridisch Vertalen bij Chris Odijk af.

Buiten het vertalen om

Mark woont in Edam met zijn partner en grasparkieten. Naast taal is Mark geïnteresseerd in koken, klassieke films en de natuur.

JMS Juridisch Vertaalbureau vertalen Portret Mark 2