Marcel Steur

Juridisch Vertaler Nederlands- Engels en Engels-Nederlands

Marcel Steur is beëdigd vertaler en tolk, en algemeen directeur van juridisch vertaalbureau JMS Textservice. Hij vertaalt en reviseert juridische en financiële teksten van het Nederlands in het Engels en van het Engels in het Nederlands, in samenwerking met de andere vertalers uit het in-house team. Verder treedt Marcel regelmatig op als simultaan-gerechtstolk bij zittingen van rechtbanken, gerechtshoven en scheidsgerechten.
Waar Marcel het meest van geniet bij JMS? “Elke dag het meeste halen uit de samenwerking binnen ons team om zodoende tot de best mogelijke vertaling te komen, met aandacht voor correcte vakterminologie, de kern van wat de schrijver wil overbrengen en de juiste tone of voice.”

Opleiding en ervaring

Marcel behaalde in 1996 zijn Master Algemene Letteren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, met als kernvak Engelse Taal- & Letterkunde, aangevuld met vakken uit de studierichtingen Rechten, Nederlands, Frans en Marketing. Hij richtte JMS Textservice op in 1997 en nu, 25 jaar later, bestaat het bedrijf uit 18 toegewijde professionals die hun kennis nog elke dag verder uitbreiden en verdiepen.

Buiten het vertalen om

Marcel woont samen met Afra Braan in Volendam. Hij speelt piano, gitaar en zingt, alleen of in bands. Zijn leesvoer bestaat voornamelijk uit Engelse literatuur en historische fictie en non-fictie. Vier kleinkinderen maken het plaatje compleet en voegen veel plezier toe aan zijn vrije tijd.

JMS Juridisch Vertaalbureau vertalen Portret Marcel 2