Lisa Lautenschutz

Juridisch Vertaler Nederlands-Engels

Lisa Lautenschutz is juridisch vertaler en vertaalt bij JMS Textservice documenten vanuit het Nederlands naar het Engels. Ook verzorgt ze revisies in deze talencombinatie, in allerlei verschillende disciplines.
“Werken bij JMS Textservice biedt mij de kans om samen met de meer ervaren collega’s oplossingen te vinden voor de vertaaluitdagingen waarmee wij dagelijks worden geconfronteerd. Elke opdracht geeft mij de gelegenheid om de stof nóg beter te kunnen interpreteren, in lijn met de specifieke wens en behoefte van de klant. Daarnaast geef JMS mij veel ruimte om me verder te ontwikkelen, zowel binnen het vakgebied als daarbuiten.”

Opleiding en ervaring

In juni 2019 behaalde Lisa haar Bachelor Engelse Taal- & Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens het afstuderen is zij begonnen bij JMS Textservice. Vanaf september 2019 tot juni 2020 volgde Lisa gelijktijdig de cursus Juridisch Vertalen van C.P. Odijk, die zij succesvol afrondde. In september 2020 is Lisa begonnen met de (deeltijd-)masteropleiding Literature in Society: Europe and Beyond aan de Universiteit Leiden.

Buiten het vertalen om

Lisa woont samen met haar vriend in het centrum van Volendam. In haar vrije tijd speelt zij handbal in het eerste damesteam van Volendam, dat uitkomt in de Eredivisie. Ook houdt Lisa ervan om verre reizen maken, om zo even écht weg te zijn.

JMS Juridisch Vertaalbureau vertalen Portret Lisa 2