Lidy Bont

Juridisch Vertaler Nederlands- Engels en Engels-Nederlands

Lidy Bont is juridisch vertaalster en vertaalt bij JMS Textservice documenten vanuit het Engels naar het Nederlands en andersom. Ook reviseert zij vertalingen in beide talen, in diverse rechtsgebieden.
Wat Lidy het leukst vindt aan het werken bij JMS Textservice is de gelegenheid om zich op verschillende gebieden te ontwikkelen. Zo is zij begonnen bij JMS als vertaalster Engels en vertaalt zij inmiddels ook naar het Nederlands. Ook op juridisch vlak is Lidy zich blijvend aan het ontwikkelen, getuige het feit dat zij zowel de Intellectual Property Translation Course en de cursus Juridisch Vertalen bij Chris Odijk met succes heeft afgerond. Wat Lidy betreft de grootste kracht van JMS Textservice? Het leveren van vertalingen waarbij kwaliteit voorop staat en de geest van de originele tekst goed wordt overgebracht.

Opleiding en ervaring

Lidy behaalde in 2009 haar Bachelor Engelse Taal- & Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 2014 in dienst van juridisch vertaalbureau JMS. Daarnaast behaalde zij in 2021 haar HBO Bachelor Vertalen Duits-Nederlands aan de ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen in Utrecht.

Buiten het vertalen om

Lidy heeft naast het Engels een grote liefde voor de Duitse taal. In haar vrije tijd leest ze graag. Ontspanning vindt ze in de sport- of dansschool.

JMS Juridisch Vertaalbureau vertalen Portret Lidy